Bahrainin kisaan lautaselle päätyi samboosa-pasteijoita, hummusta ja flatbreadia sekä juomaksi sharbat zaffronia. Tekeillä oli myös falafeleja, jotka syystä tai toisesta epäonnistuivat erittäin pahasti. Koristeeksi oli vielä ostettu taateleitakin, jotka ovat hyvin yleinen ruoka Bahrainissa. Falafelkaaoksesta johtuen nekin kuitenkin unohtuivat jääkaappiin.
Olen aina ennen tehnyt falafelit uunissa, mutta nyt käytin reseptiä jossa ne uppopaistettiin. Jostain syystä falafel-massa ei pysynyt ollenkaan kasassa paistovaiheessa, vaan pallot katosivat öljyyn täysin ja lopputuloksena oli vain murua. Erittäin kummallista, ei siis pitäisi ikinä kokeilla uutta reseptiä jos on onnistunut jollain toisella jo.
Bahrainilaiset maut ovat hyvin voimakkaita ja suomalaiseen makuun aika vieraita. Etenkin sahrami-ruusuvesijuoma oli makuelämyksenä ihan uusi. Pohdimmekin, että on tavallaan omituista että niin kuumassa maassa kuin Bahrain makumailma on niinkin "tunkkainen". Kaikki oli kuitenkin oikein hyvää, FAILafeleja lukuun ottamatta (heh heh oli pakko).
Itse kisahan oli ainakin suomalaisittain kamala pettymys, onneksi ruoka toi vähän lohtua kotisohvalle.
Viikon päästä maistellaankin sitten jo kiinalaista ruokaa ja aamutuimaan tietenkin.
Sharbat Zaffron -juoma
3 dl vettä
4 dl sokeria
0,5 dl ruusuvettä
1/4 tl sahramia
1 rkl kiehuvaa vettä
Sekoita sahrami ja kiehuva vesi. Anna maustua noin 15 minuuttia ja lisää ruusuvesi.
Sekoita vesi ja sokeri ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri on liuennut. Lisää sahrami-ruusuvesiseos (voit siivilöidä sahramin pois tässä vaiheessa jos haluat) ja kiehauta.
Jäähdytä juoma ja tarjoa jäiden kera. Tällaisenaan juoma on hyvin vahvan makuista, sitä voi laimentaa vedellä sopivaksi.
Nopea flatbread
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivakiivaa
1 tl suolaa
1,25 dl lämmintä vettä
1,5 rkl öljyä
Sekoita jauhot, hiiva ja suola. Lisää joukkoon vesi ja öljy. Sekoita/vaivaa noin minuutin ajan. Anna taikinan levätä n. 10 minuuttia jauhoitetulla alustalla (taikina on tahmaista).
Jaa taikina neljään osaan ja muotoile niistä ohuita leipäsiä (taikina on edelleen tahmaista joten käytä muotoilun apuna jauhoja). Paista kuumalla pannulla ilman rasvaa noin minuutti per puoli.
Samboosa kolmiot
400 g paistettua jauhelihaa
1 sipuli silpittuna ja kuulotettuna
1 ruukku tuoretta korianteria
1 valkosipulin kynsi
2 vihreää chiliä
suolaa
1 rkl bezar mausteseosta (ohje lopussa)
1 rkl kurkumaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
filotaikinaa
öljyä
Bezar mausteseos:
2 rkl kuminan siemeniä
2 rkl fenkolin siemeniä
2 rkl korianterin siemeniä
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl kurkumaa
4 kuivattua chiliä
ripaus kanelia
Paahda mausteita pannulla kunnes ne ruskistuvat vähän, jauha morttelissa tasaiseksi.
Täyte:
Ruskista jauheliha ja sipuli täytettä varten ja anna niiden jäähtyä hetki. Sekoita kaikki täytteen ainekset.
Leikkaa filotaikinasta n. 4 cm levyisiä pitkiä suikaleita, laita toiseen päähän n. 2 tl täytettä ja taittele kolmoiksi. Käytä "liimaamiseen" kananmunaa.
Uppopaista samboosat 185 asteisessa öljyssä kullanruskeiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti