Tutkimusmatkani kanadalaisen keittiön saloihin alkaa tosiaan vaahterasiirapilla ja pekonilla, niitä voisi ilmeisesti jopa yhdistää! Näin ylpeitä kanadalaiset siis ovat kansallisherkuistaan. Mikä sitten tekee ruoasta kanadalaista? Yhden perustelun mukaan sen pitää olla keksitty Kanadassa. Kanada on suuri ja monikulttuurinen maa ja alueelliset vaihtelut ruokapöydässä ovat sen vuoksi suuria, vaikutteita on saatu niin englantilaisesta kuin skotlantilaisesta ja ranskalaisestakin keittiöstä. Ja koska kyseessä on Yhdysvaltojen naapurimaa, näkyy sieltä tulevat vaikutteet myös ruokapöydässä. Alueelliset vaihtelut näkyvät myös raaka-aineissa, rannikolla syödään enemmän kalaa jne. Vaikuttaisi siltä, että kanadalaista ruokaa on hyvin vaikea määritellä muutamalla sanalla tai lauseella, harvassa ovat ne ruoat, joita syötäisiin maan joka kolkassa.
Listauksia kanadalaisten kansallisannoksista löytyy kuitenkin monia. Tässä muutama vaihtoehto:
- Kanadalainen pekoni: valmistetaan fileestä ja on siis vähärasvaisempaa kuin "tavallinen" pekoni
- Butter tarts: makea piiras, jossa on rapea taikinakuori ja pehmeä sokerista, munasta ja voista valmistettu karamellimainen täyte. Ilmeisesti rusinoiden kuulumisesta tähän piirakkaan käydään kiivaita väittelyitä
- Poutine: ranskanperunoita ruskean kastikkeen ja juuston kera
- Nanaimo bars: suklaapatukka, jossa on keksipohjan päällä voikreemiä ja sulatettua suklaata
- Tourtière: jauhelihatäytteinen piirakka, jota syödään erityisesti Quebecin alueella
- Ketsuppi: erityisesti ketsupin makuiset perunalastut
- Vaahterasiirappi: käytetään sokerin tapaan ruoanlaitossa ja leivonnassa, jopa kahvissa ja teessä.
kanadassa syödään nudelsonnia
VastaaPoista