sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Pekingin ankan tarina

Pekingin ankan valmistus oli pitkä prosessi, mutta siitä raportoiminen se vasta pitkä prosessi olikin. Tässä nyt lopulta kertomus ankan vaiheista.



Päivä 1

Jääkaapissa sulanut ankka ripustettiin ulos (terassille, naapurien katseilta piiloon) roikkumaan, hieman se hassulta näytti pyykkitelineessä keinuessaan. Pekingin ankkaa ei siis kannata valmistaa kesähelteillä ellei sitä mahdu riiputtamaan jääkaapissa. Jonkin ohjeen mukaan riiputuslämpötilan tulisi olla alle viisitoista astetta ja paras paikka olisi tuulinen jotta nahka kuivuu kunnolla.

Iloinen yllätys oli, että vaikka ankalla tosiaan oli sisuskalut ja jopa kaula mukanaan, olivat ne siististi omassa pussissaan. Siinä kohtaa pääsimme tällä keraa helpolla.


Päivä 2

Ankan nahka irroitetaan lihasta puhaltamalla sen alle pillillä, tämän jälkeen se kaltataan kiehuvalla vedellä (jolloin nahka kutistuu). Lopuksi ankka valellaan mausteliemellä ja laitetaan takaisin ulos riippumaan.






Päivä 3 - 4

Kun ankka on riippunut tarpeeksi kauan asetetaan se tyhjän tölkin päälle (tölkissä oli kuivaa riisiä painona, jotta se pysyy pystyssä). Ja paistetaan uunissa ensin 180 asteessa noin puoli tuntia ja sitten 120 astessa vielä n. 50 minuuttia tai kunnes ankka on kypsä. Lopuksi paistoimme ankkaa vielä muutaman minuutin grillivastuksen alla, jotta nahka rapeutui kunnolla.


Ankka ensimmäisenä päivänä ja riiputuksen jälkeen

Valmiina uuniin


Pekingin ankka tarjoillaan kurkkusuikaleiden, kevätsipulin ja hoisin kastikkeen kera, pieniin lettuihin käärittynä.

Apua ja inspiraatiota saimme näistä lähteistä:
https://www.seriouseats.com/2010/09/the-food-lab-how-to-make-peking-duck-at-home.html
https://www.chinasichuanfood.com/homemade-peking-duck/
https://www.seriouseats.com/recipes/2010/09/peking-duck-mandarin-pancakes-plum-sauce-recipe.html








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti