sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Bahrainilainen ruoka

Aina vain vaikeampaa!


Bahrain ja myös muut Arabimaat ovat joka vuosi ne vaikeimmat. Yhdellä maalla ei tunnu olevan omaa ruokakulttuuria vaan samasta ruoasta on monia versioita. Olemmekin jo sattumalta päätyneet tekemään samaa ruokaa sekä Bahrainin että Abu Dhabin kisoihin. Ja kun nyt taas aloin perehtyä bahrainilaiseen ruokaan, törmäsin useaan otteeseen mietteeseen, eikös tuota jo tehty Azerbaijanin kisaan tai olen aina luullut että se ja tuo on turkkilaista tai intialaista jne.

Liha, kala ja maustettu riisi tuntuu olevan arabilaisen ruoan ydin. Niistä olemme tehneet jo monen monta erilaista versiota. Yleensä se mikä erottaa vaikkapa bahrainilaisen version intialaisesta on jokin tietty mauste, mikä tarkoittaa että meidän versiot on aina samanlaisia. Sunnuntai alkoi taas maustekaapin tuntkimisella ja pohdinnoilla mistäs me nyt saataisiin niitä kuivattuja limejä tai ruusuvettä. 

Googletuksen tuloksena tunnetuimpia bahrainilaisia ruokia on:

Machboos: kanaa, lammasta tai kalaa ja riisiä. Meidän versiomme viime kaudelta löytyy täältä.
Balaleet: Usein aamupalaksi syötävä ruokalaji, jossa on makeita riisinuudeleita munakkaan alla.
Samboosa: kolmion muotoinen friteerattu leivonnainen, joka voidaan täyttää lihalla, kalalla tai kasviksilla. Vastaa intialaista samosaa.
Falafel, hummus ja pitaleipä: meilläpäin jo tutumpia herkkuja, joita syödään koko arabialueella. Maustaminen ja kikherneet ovat pääosassa.
Shawarma: lammasta tai kanaa grillattuna pyörivässä vartaassa.

Katsotaan mitä kaupasta tänään löytyy!

1 kommentti: