keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Pina Colada kakku ja kehuja niittäneet browniet

Varoitus! Seuraava kirjoitus ei liity formuloihin.


Ajattelin vaihteeksi esitellä muitakin saavutuksiani kuin formularuokia. Viime viikonloppuna juhlittiin tosiaan 30 v. syntymäpäivääni  ja kakku onnistui omastakin mielestäni niin hyvin, että pitäähän se täällä esitellä. Lisäksi tekemäni browniet saivat kovasti kehuja ja reseptiäkin taisi joku kysellä, niin tässä se nyt tulee. Vaihekuvia ei ole koska näistä ei ollut tarkoitus kirjoitella.


pina colada kakku, ananaskakku, kerroskakku, kakkukoristeet

Koristeet on kaikki tehty sokerimassasta ja niitä nypertelin ja kuivattelin tunteja, päiviä ja viikkoja. Sisältä löytyy pina colada täytteiset kakut. Täyte oli ihan oman kokeilun lopputulos, siihen tuli: säilykeananasta soseutettuna, tuorejuustoa, vispikermaa vaahdotettuna, kookosmaitoa (se valkoinen osa siitä purkin pinnalta), ananasmehua, malibua, liivatetta ja sokeria. Kakkupohjat oli kostutettu malibulla, ananasmehulla ja kookosmaidolla eli siis pina coladalla. Mielenkiintoisinta tässä kakussa oli sen kuljetus juhlapaikalle, kuin ihmeen kaupalla se kuitenkin selvisi ehjänä perille!

Suklaa browniet


Ei nämä browniet eivät sisältäneet pähkinää, mutta toki voit niitä sekaan lisätä. Itse tein tämän reseptin moninkertaisena ja paistoin browniet pellillä. Tästä määrästä taikinaa tulee noin puolikas uunipellillinen tai yksi piirakkavuoallinen. Kannattaa kuitenkin valita neliskanttinen vuoka, niin palat on helpompi leikata. Ja joku kyseli reseptin salaisuutta, niin vinkkinä voin antaa, että kannattaa oikeasti käyttää voita (aina) eikä mitään leivontamargarinia. Suklaarouheiden määrät ovat suuntaa antavia, voi olla että niitä oli lähes tuplamäärä todellisuudessa.

200 g voita 
200 g tummaa suklaata/leivontasuklaata
3  kananmunaa
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
n. 75 g valkosuklaata rouhittuna
n. 75 g maitosuklaata rouhittuna

Paloittele tumma suklaa ja voi, sulata ne mikrossa (tai vesihauteessa) välillä sekoitellen. Sekoita seos tasaiseksi. Varo ettei suklaa pala eli älä jätä mikroon liian pitkäksi aikaa, sekoita aina noin 10 - 15 sekunnin välein.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele hieman jäähtynyt suklaaseos varovasti joukkoon.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi ne taikinaan ja sekoita varovasti, lisää lopuksi joukkoon suklaarouheet (ja pähkinät). Taikinaa ei saa sekoittaa liikaa eli lopeta sekoittaminen heti kun aineet ovat sekaisin. Taikina muuttuu liisterimäiseksi, jos sitä sekoittaa liikaa.

Paista 175 asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratussa vuoassa 20 - 30 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja keskusta ei enää "hylly". Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja kylmennä sitten jääkaapissa, browniet on helpompi leikata jääkaappikylminä. Valmiit browniet säilyvät jääkaapissa useita päiviä hyvinä.




Bonus resepti hummus


Tässä vielä juhlissani ihmetystä herättäneen hummuksen resepti, ei siinä tosiaan ole mitään sen ihmeellisempää kuin, että kannattaa maistella välillä ja lisätä mausteita kunnes maku miellyttää!

1 prk säilyke kikherneitä
n. 1 dl sitruunamehua
n. 1 rkl tahinia
2 valkosipulinkynttä puristettuna
0,5 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
juustokuminaa
(savu)paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria

Soseuta kikherneet sauvasekoittimella, lisää joukkoon muut aineet ja surauta tasaiseksi. Lisää mausteita oman maun mukaan, kannattaa aloittaa vaikka noin puolikkaalla teelusikallisella juustokuminaa ja paprikajauhetta ja lisätä sitten maun mukaan kunnes tuntuu sopivalta.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti