Lyulya kebab
500 g lampaan jauhelihaa
1 iso sipuli
3 valkosipilinkynttä
lehtipersiljaa
minttua
1 rkl juustokuminaa
1 tl cayannepippuria
0,5 rkl paprikajauhetta
0,5 rkl savupaprikajauhetta
suolaa
pippuria
Kuulota silputtua sipulia ja valkosipulia hetki öljyssä. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon silputut yrtit ja mausteet. Vaivaa jauhelihan kanssa tasaiseksi massaksi. Muotoile jauhelihamassasta pötköjä (mikäli muistit ostaa grillitikkuja, niin niiden ympärille). Säiden salliessa grillaa pötkylät, vaihtoehtoisesti paista ne kuumalla pannulla öljyssä.
Lavash leipä
1/4 tuorehiivaa
1,75 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, sekoita joukkoon suoja ja sokeri. Mittaa jauhot yleiskoneen kulhoon ja kaada vesi-hiivaseos sekä öljy joukkoon, vaivaa kunnes kimmoisa taikina muodostuu. Kohota öljytyssä kulhossa, kelmulla peitettynä kunnes taikina tuplaantuu.
Ota taikinasta pieniä palloja ja kaulitse ne mahdollisimman ohuiksi. Paista uunissa täydellä teholla pizzakivellä noin minuutti per leipä.
Granaattiomena sherbet
1 dl sokeria
4 dl vettä
3 dl granaattiomenamehua
1 granaatti omena
1 rkl ruusuvettä
Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja keitä kunnes sokeri on liuennut veteen. Jäähdytä. Lisää joukkoon granaattiomenamehu ja purista granaattiomenasta mehut, lisää joukkoon ruusuvesi. Tarjoile jäiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti