torstai 20. huhtikuuta 2017

Mistä kaikki alkoi

Ajatus formularuoasta eli ruoasta, joka on kotoisin kyseisen viikonlopun GP:n kotimaasta alkoi kehittyä jo loppukaudesta 2015. Silloin varmaan joku sunnuntai mietittiin, että mitäs tänään syötäisiin, ainiin on formulaviikonloppu, missäs se kisa onkaan ja siitä se ajatus sitten lähti. Parin kisan verran ehdittiin "harjoitella" kaudella 2015 ja sitten jäätiin odottamaan vuotta 2016 täynnä ideoita.

Hölmöähän se varmaan on omalle mukavalle harrastukselleen asettaa sääntöjä, mutta tarkkaa hommaa tästä kehkeytyi vuoden 2016 aikana. Ruokaa mietittiin ja suunniteltiin edellinen viikko, se piti saada valmiiksi lähtöön mennessä ja annoksesta oli saatava kuva aina sen tietyn tv kuvan ollessa taustalla. Yhden ainoan kerran myönnän, että sitä ruutua etsittiin tallenteelta kun annos ei ehtinyt kuvaan. Kuvat julkaisin Instagram tililläni ja oli hauskaa seurata miten tykkäyksiä tuli aina ympäri maailmaa.

Kiinan GP.n ruoka tehtiin jo edellisenä päivänä, Monacon kisassa oli pelkkää skumppaa koska samana päivänä oli ollut vieraita, Italiassa olimme paikanpäällä. Tässä poikkeukset,  joten 18 ruokaa valmistui lähtöön mennessä. Kaikkien annosten autentisuudesta emme mene takuuseen, lähteenä on kuitenkin käytetty lähinnä Wikipediaa. Reseptejä on googlailtu ja yhdistelty kovasti. Hauskaa hommaa se oli joka tapauksessa ja pääsimme maistamaan ja ennen kaikkea tekemään monia sellaisia ruokia mitkä olisi varmasti muuten jäänyt kokematta. Lisää kauden 2016 pöperöistä vielä myöhemmin.

penkkiurheilu formularuokaa F1


Varsinkin aamukisat oli usein tuskaisia ja aiheuttivat turhaa stressiä "hei tänhän piti olla kivaa!", joten kauden 2017 lähestyessä mietittiin että pitäisikö vetää vähän rennommalla otteella tai unohtaa koko homma. No niinhän siinä kävi, että kun ensimmäiseen kisaan oli startattu niin alkoi tulla kysymyksiä, että missä se kuva viipyy. Onneksi meillä oli ne kengurupihvit hankittuna, ei tätä siis ihan ollut kuopattu. Otetaan nyt siis sen verran rennommalla otteella, että annosta ei aina tarvitse saada siihen lähtöön mukaan. Ei se kenguru olisi silloin aamulla maistunut. Mutta ruoka edelleen tehdään ja se kuvataan ja sen valintaprosessi ja resepti esitellään täällä blogissa.

1 kommentti:

  1. Olipa kiva löytää blogisi! Meilläkin on ollut samanlainen F1-menusysteemi jo useamman vuoden. Monia samoja ruokia on näköjään tullut tehtyä, mutta täältä löytyi myös sellaisia, joita voi kokeilla tällä kaudella. Kiitos vinkeistä. Mukavaa F1-kautta teillekin! t Päivi Espoosta

    VastaaPoista