sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Australian GP

kengurunliha kengurupihvi kenguru




Uusi kausi ja Australian GP alkoivat lähestyä ja samalla mietteet siitä, että mitäs tämän meidän rakkaan harrastuksen kanssa nyt tehdään. Päätös oli kuitenkin tehty meidän puolesta, sillä kisaa edeltävällä viikolla Lidlin pakastealtaassa meitä odotti kengurupihvit, eihän tätä tilaisuutta voinut jättää käyttämättä.

Koska kyseessä oli aamukisa ja samalle aamupäivälle oli myös kutsuttu vieraita tuparibrunssille, haudattiin ajatus siitä että pihvit saataisiin pöytään lähtöön mennessä. Pihvit odottivat siis iltaan.Vieraille päätettiin kuitenkin tarjota teemaan sopivasti suosittua australialisherkkua eli pavlovaa.

Aamu alkoi siis pavlovan leipomisella. Pavlova on suosittu jälkiruoka niin Australiassa kuin Uudessa-Seelannissakin, tarinan mukaan se on kehitetty 1920-luvulla venäläisen ballerinan Anna Pavlovan kunniaksi tämän ollessa kiertueella Australiassa tai Uudessa-Seelannissa. Pavlova koostuu marenkipohjasta, joka on rapea ulkoa mutta pehmeän tahmainen sisältä. Päälle tulee reilusti kermavaahtoa sekä tuoreita marjoja tai hedelmiä.

Illalla paistoimme sulatetut kengurupihvit ihan paketin ohjeen mukaan, mausteena suolaa ja pippuria. Lisukkeena oli ranskanperunoita ja salaattia. Kengurunliha olisi voinut olla oikeastaan mitä vaan vähärasvaista lihaa eli jos en olisi tiennyt mitä söin niin en olisi ikimaailmassa sitä arvannutkaan. Ihan kelpo pihvit, mutta ei mikään maata mullistava kokemus. Kengurunliha ei siis päädy meillä viikottaiseen käyttöön.






pavlova marenki kakku marenkikakku jäliruoka
Pavlova

Pavlova 

(meillä täsätä riitti n. 14:lle kun oli muutakin tarjottavaa)

9 munanvalkuaista
3,5 dl sokeria
3 tl maissitärkkelystä
1,5 tl etikkaa

5 dl kermaa (vaniljasokeria)
hedelmiä ja marjoja

Vatkaa munanvalkuaisia puhtaassa ja kuivassa kulhossa, kunnes vaahtoon alkaa muodostua "huippuja". On erittäin tärkeää että kulho ja vispilät on puhtaita ja kuivia, muuten munat ei vaahtoudu kunnolla. Lisää joukkoon sokeri noin ruokalusikallinen kerrallaan, aina lusikallisten välissä vatkaten ja vatkaa kunnes marenki on kovaa eli kulhon voi vaikka kääntää ylösalaisin ja massa ei putoa, sokerin pitäisi myös olla liuennut eli kun massaa ottaa nokareen sormien väliin ja hieroo niin siinä ei pitäisi tuntua sokerikiteitä. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja etikka ja vatkaa vielä sekaisin.

Levitä marenki ympyrän muotoon pellille, jossa on voideltu ja maissitärkkelyksellä jauhotettu folio (folioon voi piirtää ympyrän helpottamaan hommaa). Paista n. 120 asteisessa uunissa 1,5 tuntia, ota uuni pois päältä ja avaa luukku, jätä pavlova uuniin jäähtymään.

Kun pavlova on jäähtynyt siirrä se tarjoiluastiaan (tämä oli hankala osuus, mutta sen saa kyllä kasattua vaikka se hajoaisikin vähän). Vatkaa kerma ja paloittele hedelmät/marjat, koristele pavlova ja herkuttele.

Ja lopuksi vielä kisan tulokset:

1. Hamilton
2. Vettel
3. Bottas

4. Räikkönen





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti