keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Ranskan GP

Formuloissa oli kuukauden kesäloma, oma kesälomani oli ilmeisesti hieman pidempi. Kauhukseni huomasin, että jo 8 kisan ruoat on jäänyt täysin raportoimatta!

Nyt on siis otettava hirmuinen kiri!

Ranska teki paluun F1 kalenteriin tälle kaudelle. Ranskalaisesta keittiöstä olisi löytynyt vaikka mitä ihania ja monimutkaisia reseptejä kokeiltavaksi. Sipulikeittoa, kukkoa viinissä, macaron -leivoksia... Lopulta päädyimme kuitenkin juhannuksen kunniaksi helpompaan ratkaisuun.

Kisapäivänä tarjolla oli croisanteja, patonkia, hanhenmaksaa, brie-juustoa ja valkosipulietanoita. Ja löytyihän kaapista vielä pullollinen lahjaksi saatua shampanjaakin.



Valkosipulietanat

1 prk säilyke-etanoita
150 g pehmeää voita
1 ruukku lehtipersiljiaa
1 tl sitruunamehua
3 - 4 hienonnettua valkosipulin kynttä
parmesanraastetta
suolaa
pippuria

Sekoita ainekset etanoita lukuun ottamatta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Huuhtele etanat hyvin.

Esilämmitä etanapannut kuumassa uunissa, näin etanat kypsyvät tasaisemmin. Laita kuumiin etanapannuihin ensin yksi etana jokaiseen koloon ja sitten nokare maustevoita päälle. Voit lopuksi vielä ripotella parmesanjuustoa pinnalle.

Paista etanoita 250 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes voi kiehuu ja pinta on vähän ruskistunut. Tarjoile heti. Voisulaan voi dippailla leivän palasia, se on etanoissa parasta!

Ranskalaiseen tunnelmaan virittäydyimme jo lauantaina





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti